Γιατί οι νέοι σπουδαστές αγαπούν το Online learning

Τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Όλοι φαίνεται να συμφωνούν με αυτή τη δήλωση, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, το θρήσκευμα, τις πολιτικές συμπάθειες, την ηλικία και ούτω καθεξής. Τα παιδιά μας θα ζήσουν στο μέλλον και είμαστε όλοι υπεύθυνοι για να τους υποστηρίξουμε ώστε να γίνουν επιτυχημένοι πολίτες του αύριο κόσμου. Εκτός από την οικογένεια και την τοπική κοινωνία των πολιτών, τα σχολεία διαδραματίζουν καίριο ρόλο σε αυτό.

Ενώ είναι δύσκολο να γνωρίζουμε με σιγουριά πώς θα φαίνονται και λειτουργούν τα σχολεία του μέλλοντος, νομίζω ότι είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η τεχνολογία της εκπαίδευσης θα είναι πανταχού παρούσα. Λοιπόν, τουλάχιστον περισσότερο από ό, τι είναι σήμερα.

Γιατί τα παιδιά αγαπούν την ηλεκτρονική μάθηση;

Η ηλεκτρονική μάθηση είναι πιο κοντά στην ψηφιακή ζωή τους

Όλοι είναι συνδεδεμένοι τώρα. Τα κανάλια κοινωνικών μέσων παρέχουν την ψηφιακή εναλλακτική λύση για την “παραδοσιακή” κοινωνική ζωή και υποστηρίζουν την επικοινωνία εντός των διαδικτυακών κοινοτήτων χωρίς διακοπή.

Το Facebook απαιτεί από τους δυνητικούς χρήστες του να είναι τουλάχιστον 13, αλλά πολλά παιδιά σχολείο λένε ότι ποτέ ή σπάνια χρησιμοποιούν το Facebook ούτως ή άλλως. Στρέφονται σε άλλους ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το Instagram, Snapchat, Tumblr, Yik Yak ή Twitter. Από την άλλη πλευρά, μόνο μια μειοψηφία εκπαιδευτικών ενδιαφέρεται για όλα τα νέα κανάλια κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, και αυτό οφείλεται εν μέρει στην έλλειψη κατανόησης του τρόπου με τον οποίο τα κοινωνικά μέσα μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές με τη μάθησή τους.

Ένας σπουδαίος έμπορος βάζει το προϊόν του όπου το ακροατήριό του μπορεί να το δει. Οι φοιτητές είναι το κοινό των εκπαιδευτικών και αν δαπανούν τόσο πολύ χρόνο στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, γιατί να μην βάλουν μάθηση και στα κοινωνικά μέσα;

  • Οι συζητήσεις Twitter μπορούν να αποτελέσουν ένα μεγάλο ψηφιακό εργαλείο για μια συζήτηση.
  • Το YouTube υποστηρίζει τη συνεργασία όταν μια ομάδα φοιτητών πρέπει να δημιουργήσει βίντεο σχετικά με τους ιδρυτές της Αμερικής, πώς εξέρχονται τα ηφαίστεια, τους νόμους βαρύτητας του Νεύτωνα κ.ο.κ.
  • Το Pinterest , με τις ελκυστικές οπτικές καρφίτσες του, γίνονται γρήγορα μια ιδέα για ιδέες σχεδίων μαθήματος και άλλες δραστηριότητες στην τάξη.

 

Η ηλεκτρονική μάθηση υποστηρίζει βίντεο

Προφανώς αναφέρω μόνο το YouTube στις προηγούμενες παραγράφους, καθώς αξίζει το δικό του λαμπερό τμήμα. Το YouTube είναι μακράν το αστέρι των καναλιών ψηφιακής εκπαίδευσης. Τα παιδιά απλά αγαπούν τα βίντεο.

Η ηλεκτρονική μάθηση τους επιτρέπει να παίζουν

Ίσως είστε εξοικειωμένοι με την έννοια του gamification – τη χρήση των αρχών και των μηχανικών τυχερών παιχνιδιών σε ένα περιβάλλον εκτός παιχνιδιού, όπως η μάθηση.

Ένα LMS είναι το τέλειο εργαλείο για την τυποποίηση του περιεχομένου της μάθησης. Μπορεί να κρατήσει όλα τα μαθησιακά υλικά σε ένα μέρος, αλλά το πιο σημαντικό, μπορεί να συγκεντρώσει όλα τα δεδομένα σχετικά με τη μαθησιακή δραστηριότητα του κάθε μαθητή. Η βαθμολόγηση αφορά όλα τα δεδομένα.

Η ηλεκτρονική μάθηση είναι κινητή

Σκεφτείτε το εξής: πόσοι άνθρωποι γνωρίζετε ποιοι εξακολουθούν να έχουν και χρησιμοποιούν σταθερά τηλέφωνα; Ή μήπως: όταν δύο άνθρωποι διαφωνούν σχετικά με την πρωτεύουσα της Βραζιλίας, νομίζετε ότι διακόπτουν τη συνομιλία τους μέχρι να φτάσουν στο σπίτι τους με τα επιτραπέζια τους υπολογιστές και να αναζητήσουν πληροφορίες ή απλώς να βγάλουν τα smartphones τους και να τερματίσουν τη συζήτηση τότε και εκεί; (Η απάντηση είναι η Brasilia, FYI).

Πηγή

info συγγραφέα Onlearn Ομάδα

Online Εκπαίδευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.